РОЗВИТОК КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ У МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В ГАЛУЗІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Автор(и)

  • Наталія Дубова Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини., Україна https://orcid.org/0000-0001-6613-1044
  • Ірина Філімонова Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини., Україна https://orcid.org/0000-0001-6833-6748

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4914.1(29).2024.305103

Ключові слова:

професійна освіта; критичне мислення; методи навчання; харчові технології; практична підготовка; інноваційні технології; виробниче середовище; форми навчання.

Анотація

У статті розглянуто особливості процесу розвитку критичного мислення у майбутніх фахівців професійної освіти галузі харчових технологій. Проаналізовано методи та прийоми, які можуть бути використані в освітньому процесі для стимулювання критичного мислення у здобувачів вищої освіти. Акцентовано увагу на важливості розвитку критичного мислення в контексті сучасного ринку праці та вимог виробничого середовища шляхом введення практико-орієнтованих завдань в освітній процес з метою ефективного формування критичного мислення у майбутніх фахівців галузі харчових технологій.

Біографії авторів

Наталія Дубова, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями.

Ірина Філімонова, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Доктор філософії, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-06-04

Як цитувати

Дубова, Н., & Філімонова, І. (2024). РОЗВИТОК КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ У МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В ГАЛУЗІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ. Проблеми підготовки сучасного вчителя, (1(29), 108–115. https://doi.org/10.31499/2307-4914.1(29).2024.305103

Номер

Розділ

Статті