СИСТЕМАТИЗАЦИЯ ТОПОНИМОВ И ИХ ПРИМЕНЕНИЕ В МОДУЛЯХ ТУРИСТСКИХ ДИСЦИПЛИН В ЦЕЛЯХ СОВЕРШЕНСТВОВАНИЯ ЭКСКУРСИОННОГО ОБСЛУЖИВАНИЯ - Губаренко, Анастасия; Имангулова, Татьяна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
В статті досліджується застосування систематизованих топонімічних знань у всіх сферах туристичної діяльності, особливо в підготовці екскурсоводів та екскурсійному обслуговуванні. Екскурсознавство, туризм і топоніміка - дисципліни, нерозривно пов ’язані між собою. Кожен турист, досліджуючи певний регіон, вивчає систему назв регіону - топоніми. Особливий інтерес викликає історія формування назв і їх трансформація, пов ’язана, в першу чергу, з історичними подіями, які відбувалися на даній території. У свою ж чергу кожен топоніміст - це мандрівник, краєзнавець, турист і екскурсовод.