ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ СПЕЦКУРСУ «ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ІНТЕРПРЕТАТОРСЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА» У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ (ФОРТЕПІАННОЇ) ПІДГОТОВКИ - Майко, Юлія; Олійник, Тетяна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлюється методика та особливості впровадження у процесі фахової (фортепіанної) підготовки студентів мистецьких спеціальностей спецкурсу «Основи формування інтерпретаторської компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва». Автор розглядає етапи, дидактичні засоби організації спецкурсу, основні положення, якими керувались при виборі навчального матеріалу. У статті висвітлюються основні теми, які були запропоновані студентам для вивчення на заняттях спецкурсу та різноманітні форми його організації: лекційні заняття, семінарські заняття (оргдіалог, захист педагогічної ідеї, круглий стіл, диспут), практичні заняття, самостійна робота. Важливе місце відводиться розгляду рольових педагогічних ігор, спрямованих на моделювання різноманітних педагогічних ситуацій.