ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ДО ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ З УЧНЯМИ В ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ «ТЕХНОЛОГІЇ ГАЛУЗЕЙ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В РЕГІОНІ» - Мироненко, Наталя; Абрамова, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розкрито значення професійного самовизначення для учнів закладів загальноосвітньої освіти, охарактеризовано основні етапи профорієнтаційної роботи в закладах загальноосвітньої освіти. Показано роль та місце вчителя трудового навчання у професійному самовизначенні учнів на професії виробничого спрямування. Наведено можливі форми роботи з майбутніми вчителями трудового навчання, які направлені на майбутню профорієнтаційну роботу з учнями на прикладі вивчення дисципліни «Технології галузей професійної діяльності в регіоні».