ФОРМУВАННЯ АКАДЕМІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ У ПРОЦЕСІ ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Ребенок, Вадим (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядаються засоби навчання під час формування академічної компетентності майбутніх вчителів технологічної підготовки, що дозволяють успішно здійснювати професійну діяльність. Доведено, що академічна компетентність майбутнього вчителя становить загально- педагогічну підготовку, яка відображає єдність змістовної і операційної структур професійної діяльності вчителя та покликана при першому наближенні моделювати і реалізовувати методологію, теорію, методику й практику навчання і виховання особистості. Дослідженням встановлено, що академічна компетентність майбутніх вчителів технологічної підготовки включає мотиваційний та операційно-пізнавальний компоненти. Проаналізовано складову частину академічної компетентності майбутніх вчителів до використання засобів навчання. Доведено, що при виборі засобів навчання майбутньому вчителю технологічної підготовки необхідно враховувати особливості конкретної навчальної дисципліни, передбачати специфіку відповідної науки, особливості методів дослідження та їх закономірностей.