W KONTEKSCIE TWORCZOSCI - DYGRESJA O FILOZOFII DZIALANIA FLORIANA ZNANIECKIEGO - Szulich, Piotr (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
«У контексті творчості - дигресія про філософію дії Флоріана Знанєцького» автор аналізує концепцію творчості, порушену засновником польської академічної соціології. Творча діяльність може стати наріжним каменем кожної окремої дії, здійсненої людиною. Різноманітність дій людини також може виникнути внаслідок необхідності творчої діяльності. Сама творчість може розглядатися як нове значення, з яким ще не зустрічалася людина. Таким чином світ цінностей стає зв’язком між світами об ’єктивних речей та суб ’єктивним світом людського досвіду.