ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ДИДАКТИЧНОГО ПРОЕКТУВАННЯ У ПРОФЕСІЙНІЙ ОСВІТІ - Вовк, Надія; Сокіл, Марія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розкривається сутність дидактичного проектування, надається визначення цього поняття, аналізуються різні підходи до проектування у педагогіці, висвітлюються аспекти існуючого досвіду підготовки викладачів до дидактичного проектування, доводиться необхідність означеної підготовки. Доведено, що підготовка викладачів професійної освіти до здійснення проектувальної діяльності є актуальним завданням сучасної безперервної педагогічної освіти. Вона має реалізовувати функцію створення творчого соціально-культурного середовища, сприяти професійній самореалізації викладачів, формувати їхню професійну компетентність.