ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ КУРСУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» В ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - Кравченко, Леся (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті досліджено поняття «педагогічні технології», акцентовано увагу на можливостях оптимального застосування педагогічних технологій при вивченні дисципліни «Охорона праці» учнями ПТНЗ; визначено та охарактеризовано основні ознаки педагогічних технологій (діагностичне цілевизначення, концептуальність, корекція, цілісність, гарантоване досягнення мети, системність, керованість) та встановлено, що головною відмінністю інноваційної педагогічної технології від традиційної є орієнтація на особистість майбутнього професійно мобільного кваліфікованого робітника, на розвиток його соціальних, професійних і ціннісних якостей, його соціальної і творчої активності.