ВОЛОНТЕРСЬКА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ-ПСИХОЛОГІВ ЯК СКЛАДОВА ФОРМУВАННЯ ЇХНЬОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ УМІЛОСТІ - Супрун, Дар’я (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
В теоретико-методичному ключі проаналізовано досвід факультету корекційної педагогіки і психології НПУ імені М. П. Драгоманова із організації волонтерської практики студентів – майбутніх психологів в галузі спеціальної психології. Описані форми, методи та засоби організації цього виду позааудиторної роботи сучасного вищого педагогічного закладу освіти. Розкрито організаційно-методичні засади волонтерської практики майбутніх дефектологів як важливої складової їхньої професійної умілості. Висвітлені приклади сучасного педагогічного досвіду із взаємодії профілюючих кафедр факультету та базових спеціальних навчальних закладів в питаннях організації різних видів волонтерської практики студентів.