НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ МАЙБУТНЬОГО ВИКЛАДАЧА ЗАГАЛЬНОТЕХНІЧНИХ ДИСЦИПЛІН ТА МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ - Ящук, Сергій; Азізов, Талят; Шабага, Степан (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття розкриває актуальну проблему – професійне становлення фахівця, здатного використовуючи методи та засоби науково-практичних досліджень, самостійно на високому рівні виконувати наукову, педагогічну та дослідницьку діяльність у системі вищої школи. Розкрито значення та місце науково-дослідної роботи в системі підготовки майбутнього викладача, проаналізовано основні визначення науково-дослідницької діяльності. Розглянуто деякі прийоми її реалізації, що використовуються в процесі підготовки майбутніх фахівців в умовах вищого навчального закладу та виокремлено основні умови успішної реалізації науково-дослідної діяльності майбутніх викладачів технологічної освіти.