ДО ПИТАНЬ ТЕХНІЧНОГО ПРОЕКТУВАННЯ ЯК СКЛАДОВОЇ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ - Божко, Людмила (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті обґрунтовано особливості стимулювання проектно-технічного мислення майбутніх учителів трудового навчання, науково аргументовано змістову характеристику понять «технічні здібності», «технічне мислення» та «проектно-технічне мислення», подано методику стимулювання проектно-технічного мислення у майбутніх учителів при вивченні графічних дисциплін. На основі ґрунтовного аналізу сучасних трансформацій у сфері освіти сформульовано вимоги до графічної та технологічної підготовки майбутніх учителів трудового навчання у контексті компетентнісного підходу, їх професійно значущих якостей.