ФОРМУВАННЯ ТВОРЧОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ ЗАСОБАМИ ДЕКОРАТИВНО- УЖИТКОВОГО МИСТЕЦТВА - Вересоцька, Наталія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається використання засобів декоративно-ужиткового мистецтва у процесі формування творчої компетентності студентів технологічної освіти. Проаналізовано погляди сучасних дослідників на проблему розвитку творчої особистості засобами декоративно-ужиткового мистецтва. Наведені приклади подання навчального матеріалу з дисципліни «Декоративно-ужиткове мистецтво на уроках технологій» для студентів зі спеціальності «Технологічна освіта» Використовуючи засоби декоративно-ужиткового мистецтва, розкрито функції та позитивні сторони використання декоративно-ужиткового мистецтва при формуванні творчої особистості студентів технологічної освіти.