ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇШКОЛИ - Дрокіна, Аліна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена проблемі формування інформаційно-методичної компетентності майбутніх учителів початкової школи. На основі аналізу сучасних психолого-педагогічних досліджень обґрунтовано доцільність удосконалення процесу навчання майбутніх учителів початкових класів шляхом формування в них інформаційно-методичної компетентності. З’ясовано, що інформаційно-методична компетентність є однією з найважливіших складових професійної компетентності педагога; виражає єдність теоретичної та практичної готовності фахівця до подальшої професійної діяльності в умовах інформатизації освіти.