ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВИКЛАДАЧА ЯК УМОВА ПРОФЕСІЙНО- ЕТИЧНОГО РОЗВИТКУ СТУДЕНТІВ ТЕХНІЧНИХ ВНЗ - Созикіна, Ганна; Саєнко, Наталія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті визначено роль викладача у реалізації гуманітарного компонента підготовки інженерів. Наголошено на відповідальності педагога за забезпечення духовно-етичного розвитку фахівця. Проаналізовано погляди на відповідальність викладача у працях зарубіжних та вітчизняних учених. Визначено складники відповідальності викладача технічного вишу як умови забезпечення професійного та особистісного розвитку студентів. Позначено шляхи та засоби впливу відповідальності викладача на моральний розвиток майбутніх фахівців.