КОНЦЕРТ ДЛЯ ДОМРИ З ОРКЕСТРОМ В. ПОДГОРНОГО: ВИКОНАВСЬКИЙ АСПЕКТ - Калабська, Віра (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається інструментальний концерт та особливості крупної форми народної сфери кінця ХХ – початку ХХІ ст. Висвітлено виконавський аспект Концерту для домри з оркестром В. Подгорного, повідомлено історію написання Концерту та першого його виконавця. Автор аналізує форму твору, штрихи та прийоми гри на чорирьохструнній домрі, звертає увагу на виконавські складності та їх подолання. При написанні наукової розвідки були опрацьовані системним, аналітичним, порівняльно-історичним та логічним методами джерела з музикознавства, музичної педагогіки, а також історії музичного виконавства.