ОСНОВНІ АСПЕКТИ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛЯ ДО НАВЧАННЯ МИСТЕЦТВУ СПІВУ - Волошин, Петро (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядаються важливі аспекти пов’язані з реалізацією індивідуальної творчості й високого рівня професійної майстерності музиканта у виконавській діяльності. Важливою умовою зростання рівня професійної підготовки майбутніх учителів музики є насамперед удосконалення вокальної підготовки через оновлення її змісту та упровадження в навчальний процес сучасних підходів та технологій. Особлива увага приділена аналізу специфічних вокальних здібностей дитини та фундаментальним розділам навчання вокалу (основи постановки дихання; опора звука; вокальна дикція; діапазон, сила, об’єм, яскравість; стиль, манера виконання).