РОЗВИТОК ВОКАЛЬНОГО СЛУХУ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА В ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ МУЗИЧНОЇ ІНФОРМАТИКИ (НА ПРИКЛАДІ АУДІОРЕДАКТОРА CELEMONY MELODYNE) - Семенчук, Василь (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті ставиться завдання розглянути деякі можливості комп’ютерної музичної програми Melodyne для більш ефективного розвитку вокального слуху студентів-музикантів факультету мистецтв в процесі вивчення новітніх музичних технологій. Також розкривається сутність вокального слуху, як особливого виду музичного слуху та важливої основи вдосконалення співацької діяльності майбутніх учителів музичного мистецтва. На прикладах використання програми доводиться здатність виконавців до оцінювання якості власної фонації та вміння її змінювати, аналізувати, знаходити недоліки голосоутворення, визначати їх причини та знаходити шляхи подолання.