ПИТАННЯ РОЗВИТКУ ВОКАЛЬНОГО СЛУХУ ЯК НЕОБХІДНОЇ СКЛАДОВОЇ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Козій, Ольга (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті йдеться про сутність, роль та значення розвитку вокального слуху як важливої професійної якості майбутнього вчителя музичного мистецтва. Проаналізовано основні риси сформованості даної дефініції. Зроблено висновок, що розвиток вокального слуху має відбуватися під час вивчення всіх диригентсько-хорових та вокальних дисциплін, а також під час проходження педагогічної практики. Здатність аналізувати і оцінювати якість співу є вкрай важливим в професійній діяльності вчителя музичного мистецтва. Зазначено, що досконале володіння власним голосом і вокальним слухом дозволить вчителю музичного мистецтва розкрити і донести до учнів задум композитора та художній образ музичних творів.