СТРУКТУРА ЕСТЕТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА - Гатеж, Наталія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлено теоретичні аспекти естетичної культури майбутнього вчителя образотворчого мистецтва, зміст понять «культура» та «естетична культура». Розкрито та обґрунтовано структуру естетичної культури та проаналізовано її елементи. Також визначено дефініцію поняття «естетичне виховання», як важливої передумови формування естетичної культури майбутнього вчителя образотворчого мистецтва. Акцентується увага на взаємодії художнього й естетичного у розвитку особистості, яка реалізується самою атмосферою культурної життєдіяльності людини.