ОСОБЛИВОСТІ МОРАЛЬНОГО ВПЛИВУ КЕРІВНИКА-ЧОЛОВІКА ТА КЕРІВНИКА-ЖІНКИ НА ПРАЦІВНИКІВ ОРГАНІЗАЦІЇ - Прищепа, Світлана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Відповідно до мети статті – окреслити порівняльну характеристику морального впливу керівника-чоловіка та керівника-жінки на працівників закладу, визначено основи управління навчальним закладом на основі сучасних нормативних документів, охарактеризовано основоположні принципи управління навчальним закладом та обґрунтовано гендерні особливості керівника-жінки та керівника-чоловіка на працівників закладу. На основі результатів анкет та аналізу літератури визначено, що жінки як керівники відмінні від чоловіків-керівників емоційністю, відвертістю, використанням демократичного стилю управління.