СОЦІАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ В КОНТЕКСТІ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Оксана, Умрихіна; Висоцька, Тетяна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті, спираючись на виховну функцію музики, розглянуто необхідність звернення до українського музичного фольклору для виховання соціальної національної свідомості. Проаналізовано питання соціального виховання і музичного мистецтва в історичній хронології. Розкрито вплив музики, музичного фольклору і музичного мистецтва на соціальне виховання, на національну свідомість, на збереження національної самобутності у сучасній масовій музичній культурі.