ПОТЕНЦІАЛ МУЗИЧНОГО НАВЧАННЯ У ФОРМУВАННІ ЕТНОМИСТЕЦЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ШКОЛЯРІВ - Цжи, Цяо (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Проаналізовано етнокомпонент музичного навчання школярів на прикладі чинних в Україні навчальних програм. Показано особливості природи музики як стрижня в синтезі мистецтв, що суттєво для реалізації змісту музичного навчання в сучасних соціокультурних реаліях. Етномистецька компетентність подається як інтегральне особистісне утворення і результат занурення учнів у різні види фольклору – музичного, поетичного, танцювального, театрального, народного декоративно-прикладного мистецтва.