ПОЛІКУЛЬТУРНІСТЬ ЯК ПРИНЦИП ІСТОРИЧНОЇ ОСВІТИ: ШЛЯХИ ВПРОВАДЖЕННЯ У ВИЩУ ШКОЛУ - Авхутська, Світлана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті подано теоретичні та навчально-методичні матеріали щодо реалізації принципу полікультурності в систему вищої історичної освіти. Розкрито потенціал історичної науки для опанування полікультурних цінностей майбутніми вчителями історії. В процесі дослідження використано методи аналізу наукової літератури, навчально-методичних комплексів з метою з’ясування полікультурного компоненту в змісті навчального матеріалу. Подано стан дослідження проблеми впровадження принципу полікультурності в вітчизняну історичну освіту. Здійснено моделювання змісту навчального матеріалу академічних курсів з історії України з урахуванням полікультурної складової.