ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ - Корінна, Ганна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті порушено проблему підготовки майбутніх фахівців дошкільної освіти до роботи з дітьми дошкільного віку. Особливу увагу приділено теоретичним аспектам професійної підготовки студентів у вищому навчальному закладі в умовах європейського освітнього простору. На основі теоретичного аналізу обґрунтовано думку про те, що професійне становлення особистості майбутніх вихователів дошкільного навчального закладу є поетапним моментом індивідуально-професійного розвитку, формування професійної компетенції, розкриття творчого потенціалу, професійної готовності до самостійної трудової діяльності та є результатом успішного оволодіння знаннями, вміннями та навичками під час навчання у вищому навчальному закладі.