ПРИНЦИПИ ВПРОВАДЖЕННЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - Фальштинська, Юлія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті досліджуються та аналізуються принципи впровадження дистанційної освіти. Розглянуто актуальність впровадження дистанційного навчання. Описано принципи дистанційної освіти згідно Концепції розвитку дистанційної освіти. Проаналізовано основні принципи дидактики в контексті дистанційної освіти, а саме: систематичності та послідовності, наочності, свідомості та активності студентів у навчанні, доступності, забезпечення міцності результатів навчання, науковості, зв’язку навчання з життям, теорії з практикою, врахування вікових та індивідуальних особливостей студентів. Розкрито принципи побудови систем відкритої освіти. Висвітлено нові принципи, які виникають з появою дистанційного навчання. Розглянуто класифікацію принципів, студентоцентрованого навчання. Проведено порівняльний аналіз принципів дистанційного навчання.