ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ КУЛЬТУРНИХ ЦІННОСТЕЙ У СТУДЕНТІВ-ФІЛОЛОГІВ В ПРОЦЕСІ ЇХ ПІДГОТОВКИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ КУЛЬТУРНО-ДОЗВІЛЛЄВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВШКОЛІ (з досвіду Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини) - Кириченко, Віта (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається питання формування системи культурних цінностей студентів-філологів у процесі підготовки їх до організації культурно-дозвіллєвої діяльності в школі. Ця система містить усі вартості: абсолютні вічні (загальнолюдські); національні (національно-культурні); громадянські; вартості сімейного життя; вартості особистого життя. На прикладі діяльності кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання продемонстровано, як це завдання розв’язують викладачі.