СУЧАСНІ ПІДХОДИ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ РОБІТНИКІВ З ВИМУШЕНО ПЕРЕСЕЛЕНИМИ ОСОБАМИ - Полєхіна, Вікторія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлено питання професійного підходу до вирішення проблем вимушено переселених осіб та належної професійної підготовки відповідних фахівців. Проаналізовано законодавче забезпечення, понятійні аспекти означених дефініцій. Встановлено відмінності поділу міграції на добровільну і вимушену. На основі аналізу останніх досліджень охарактеризовано категорії вимушено переселених осіб. Розглянуто деякі особливості теоретичної і практичної підготовки майбутніх соціальних робітників. Виділено передумови та позиції організації надання ефективної допомоги вимушено переселеним особам.