ТЕХНОЛОГІЇ ІНТЕРАКТИВНОГО НАВЧАННЯ У ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ: ДИДАКТИЧНИЙ АСПЕКТ - Васьківська, Галина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті йдеться про сутність, роль, значення технологій інтерактивного навчання і умови їх реалізації у процесі підготовки майбутніх учителів. Авторка обґрунтовує, що в основі технологій інтерактивного навчання лежить активізація пізнавальної діяльності студентів, спільної діяльності студентів і педагогів задля розв’язування освітніх проблем. Проаналізовано основні методи технологій інтерактивного навчання, подано їх характеристику і можливі шляхи реалізації. Якісне засвоєння знань та формування компетентностей вимагає, щоб завдання навчальної діяльності відповідали пізнавальним потребам та інтересам майбутніх учителів.