СИСТЕМНИЙ ПІДХІД У ДОСЛІДЖЕННІ ТЕМПО-РИТМІЧНИХ УМІНЬ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИКИ - Сімін, Вей (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті обґрунтовано доцільність застосування системного підходу у дослідженнях феномену музичного часу та формування відповідних до нього темпо-ритмічних умінь студентів-музикантів. Темпо-ритмічні уміння представлено як складний феномен їхньої фахової музично-педагогічної та виконавської підготовки. Показано екстраполяцію принципів системного підходу на сферу музично-ритмічного чуття та темпо-ритмічних умінь вчителя музики. Представлено теоретичні положення та методологію метро-ритмічних здібностей особистості, що характеризують їх з точки зору системності у підготовці музикант-виконавця.