ОРГАНІЗАЦІЯ САМООСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА: АКМЕОЛОГІЧНИЙ ПІДХІД - Дубровіна, Ірина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розкрито проблему організації самоосвітньої діяльності вчителів музичного мистецтва в системі післядипломної педагогічної освіти, визначено сутність поняття «акмеологічний підхід». Описані чинники, які впливають на продуктивність організації самоосвіти вчителів музичного мистецтва. Класифіковано освітні потреби, які сприяють реалізації самоосвітньої діяльності та посилюють її практичне спрямування. Обґрунтована наукова позиція, що акмеологічний підхід в контексті самоосвіти потребує професійних знань, вмінь і вироблення відповідних морально-естетичних якостей.