ОРИГІНАЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР ЯК СКЛАДОВИЙ КОМПОНЕНТ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ПО КЛАСУ ДОМРИ - Калабська, Віра (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається оригінальний репертуар як важлива складова у підготовці майбутнього вчителя по класу домри. Автор статті перелічує етапи та тенденції формування домрового оригінального репертуару для української домри. Також у публікації подано перелік оригінальних творів для чотирьохструнної домри, що досліджені в сучасних наукових доробках з позиції музикознавчого й виконавського аспектів. Доведено, що ефективність всебічного і повноцінного процесу підготовки майбутніх вчителів-домристів забезпечується єдністю теоретичного вивчення і практичного освоєння музичного матеріалу.