ПЕДАГОГІЧНІ ПРИНЦИПИ ВОКАЛЬНО-ХОРОВОГО НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Козій, Ольга (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається проблема вокально-хорового навчання як основи професійного становлення майбутнього вчителя музичного мистецтва. Проблема вокального навчання аналізується з різних напрямках суспільних наук. Важливе значення надається теоретичному обґрунтуванню педагогічних принципів вокально-хоровового навчання, а саме: опори на національне спрямування, поетапно-ейдетичної організації навчання, інтегративності змісту диригентсько-хорових дисциплін, мистецько-освітньої рефлексії у процесі відтворення художніх образів хорової музики та дається характеристика кожному з принципів.