ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ХУДОЖНЬОГО СПРИЙНЯТТЯ - Лань, Лі (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена аналізу різних психологічних теорій, поглядів та наукових позицій з проблеми визначення сутності та особливостей художнього сприйняття. З’ясовано, що в наш час дана проблема досліджується багатьма науками: філософією, психологією, педагогікою, музикознавством. Відзначено, що вивчення предмету сприйняття залежить від розвитку культури, змінюється протягом історичного часу, збагачується зусиллями як окремих діячів, так і наукових шкіл. Розглянуто основні психологічні теорії сприйняття та визначення сучасних науковців стосовно даного феномену.