ФОРМУВАННЯ ПОЗИТИВНИХ СПІВОЧИХ НАВИЧОК: МЕТОДИЧНИЙ ДИСКУРС - Щербіна, Інна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядаються методичні питання з вокальної педагогіки й об’єктивної оцінки різноманітних явищ, пов’язаних з процесом голосоутворення під час співочої діяльності людини, які спрямовані на забезпечення процесу самооптимізації, закріплення позитивних співочих навичок та засвоєння нових акустичних рівнів: принципи тестування та «розігрівання» голосового апарату; прийоми «включення» головного регістру; засоби «згладжування» регістрів; вокальні методи лікування професійних захворювань голосу.