МЕТОДОЛОГІЧНІ ОРІЄНТИРИ ДОСЛІДЖЕННЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО ПЕДАГОГА - Петрова, Наталія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Акцентовано увагу на необхідності формування інтелектуальної культури майбутніх педагогів як передумови досягнення інноваційних результатів у професійній діяльності. Охарактеризовано методологічні ідеї, а також окремі теоретичні положення культурологічного, компетентнісного, діяльнісного, особистісно зорієнтованого, аксіологічного, акмеологічного, інтегративного, суб’єктного, системного та синергетичного підходів, які вплинули на визначення сутності, структури, функцій інтелектуальної культури майбутніх педагогів та особливостей її формування у процесі професійної підготовки