ФОРМУВАННЯ ХУДОЖНЬО-ТВОРЧОЇ МАЙСТЕРНОСТІ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ-ХУДОЖНИКІВ ЗАСОБАМИ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА - Побірченко, Олена (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлено специфіку формування художньо-творчої майстерності майбутніх педагогів-художників засобами народного мистецтва. Проаналізовані сучасні ознаки досліджуваного явища. Зокрема, визначені основні поняття дослідження художня діяльність, художнє сприймання, художньо-творча діяльність, художньо-творчі здібності, художньо-творча майстерність та їх змістові характеристики. Розкрито основні складові художньо-творчого процесу. Окреслені деякі ефективні способи організації художньо-творчої діяльності студентів.