ВИХОВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА ЗАСОБАМИ МУЗИКИ - Купчик, Валентин (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Музика є історично потужним засобом впливу на суспільство. Тому використання такого ресурсу є стратегічним у вихованні молоді, а значить і вихованні суспільства в цілому. У статті розглядається досить важлива й актуальна проблема сьогодення – виховання національної свідомості майбутнього вчителя. Аналізуються підходи вітчизняних та зарубіжних науковців до визначення сутності національної свідомості, з’ясовується її структура та співвідношення з національною самосвідомістю. Висвітлюється роль музичного мистецтва як засобу виховання національної свідомості.