РОЗВИТОК МУЗИЧНОГО ВИКОНАВСТВА В УКРАЇНІ - Умрихіна, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядаються питання функціонування українського музичного виконавства. Акцентується увага на розкритті сутності виконавської школи як культурної традиції. Вивчений та врахований історичний досвід, здійснений аналіз процесів розвитку музичного виконавства, яке необхідне для визначення соціальної обумовленості його функціонування, ідентифікації як частини культурного фонду нації, а також проаналізовано музичне виконавство яке є одним з унікальних явищ культури, яке формувалось і вдосконалювалось як специфічний вид людської діяльності.