ЩОДО ПСИХОТЕХНОЛОГІЇ РОЗВИТКУ ОСОБИСТІСНИХ І ПРОФЕСІЙНИХ РЕСУРСІВ МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН - Олександренко, Катерина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Розкрито сутність поняття «психотехнологія», її структуру та основні завдання, а також особливості розробки технології розвитку іншомовної комунікативної компетентності як одного з найважливіших особистісних і професійних ресурсів майбутнього фахівця міжнародних відносин. Виокремлення психотехнології розвитку іншомовної комунікативної компетентності як самостійного виду зумовлено можливістю задіяти на технологічному рівні особистісний та професійний потенціал людини.