МОДЕРНІЗАЦІЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ТА ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ У КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ STEM-ОСВІТИ - Шимкова, Ірина; Цвілик, Світлана; Гаркушевський, Володимир (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена актуальній проблемі сучасної педагогічної освіти – модернізації професійної підготовки майбутніх учителів трудового навчання та технологій на засадах STEM-орієнтованого підходу. Метою роботи є визначення ролі і місця учителя трудового навчання та технологій предмету «Технології» у системі STEM-освіти. Завданнями роботи є проведення системного аналізу сучасних тенденцій розвитку технологічної освіти в Україні та за кордоном, пошук шляхів удосконалення професійної підготовки учителів. Модернізація системи технологічної освіти розглядається як один із чинників успішної реалізації завдань розвитку STEM-освіти. Автори дослідження широко використовують досвід і матеріали вчених з США та Великої Британії. Визначено перспективи розвитку технологічної освіти, обґрунтовано необхідність подальших досліджень теоретичних і методичних основ впровадження STEM-навчання в освітній галузі «Технології».