ХАРАКТЕРИСТИКА ЗМІСТУ НАВЧАЛЬНОГО СТУДЕНТСЬКОГО ГУРТКА «ОСНОВИ РОБОТИ ПСИХОЛОГА В ІНКЛЮЗИВНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ» - Калиновська, Ірина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті на основі аналізу емпіричного матеріалу схарактеризовано сутність розробленого та апробованого автором у закладах вищої освіти навчального студентського гуртка «Основи роботи психолога в інклюзивних навчальних закладах». Описано процес досягнення мети навчального студентського гуртка – підготувати майбутніх психологів до кваліфікованої роботи в інклюзивних навчальних закладах – шляхом виконання завдань: усвідомлення майбутніми психологами сутності ключових теоретичних питань проблеми психологічної сфери діяльності інклюзивних навчальних закладів, передусім – проблем порушень психофізичного розвитку дітей з особливими освітніми потребами та взаємодії суб’єктів інклюзивних навчальних закладів; набуття спеціальних умінь та навичок діяльності психолога у інклюзивних навчальних закладах; набуття практичного досвіду з метою закріплення набутих спеціальних знань, умінь та навичок у процесі лабораторно-практичних занять.