МЕТОДИЧНА СИСТЕМА ПРОФЕСІЙНО ОРІЄНТОВАНОГО НАВЧАННЯ ХІМІЇ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЙ - Безносюк, Наталія; Блажко, Олег (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
Мета статті полягає у теоретичному обґрунтуванні та розробці методичної системи професійно орієнтованого навчання хімії майбутніх учителів трудового навчання та технологій у закладах вищої освіти. Методологія дослідження ґрунтується на використанні системного підходу у проєктуванні освітнього процесу та побудові відповідної методичної системи професійно орієнтованого навчання хімії. Методична система представлена у вигляді моделі, яка є графічним відображенням цілісного педагогічного процесу професійно орієнтованого навчання хімії майбутніх учителів трудового навчання та технологій і формування предметної компетентності з хімії в цьому процесі, а також методологічним орієнтиром і основою прогнозування та проєктування методики предметного навчання. Модель методичної системи професійно орієнтованого навчання хімії майбутніх учителів трудового навчання та технологій складається з цільового, мотиваційного, змістового, процесуального та результативно-оцінного компонентів.