ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ СУЧАСНОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Богданюк, Василь (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
Метою статті є висвітлення специфіки професійної підготовки вчителя музичного мистецтва у закладі вищої освіти, що ґрунтується на розумінні засад діяльності сучасного вчителя в школі та соціокультурних процесів в суспільстві. Процес підготовки вчителя музичного мистецтва розглядається з точки зору застосування необхідних компетентностей та особистісних якостей. В статті подається аналіз наукової літератури з питань визначення понять «підготовка», «професійна підготовка», «професійна підготовка вчителя», «професійна підготовка вчителя музичного мистецтва».