ВИБІР ОБ’ЄКТІВ ПРАЦІ В ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ - Гедзик, Андрій; Потапкін, Віталій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті представлено аналіз можливості оптимізації процесу професійної підготовки майбутніх учителів трудового навчання засобами предметно-перетворювальної діяльності. Зокрема, визначено алгоритм вибору об’єктів праці з використанням елементів методу проектів. Охарактеризовано вимоги до об’єктів праці: естетичність, практичність у використанні, технологічність, невисока трудомісткість, оригінальність форми, доступність матеріалу. Представлено аналіз вимог до проектної документації, яка необхідна для виготовлення виробу: відомості про конструкцію, розміри, форму, матеріал, кількість деталей, з яких складається даний виріб, послідовність операцій щодо його складання.