МЕТОД КОМУНІКАТИВНИХ ЗАВДАНЬ У СУЧАСНІЙ ПРАКТИЦІ НАВЧАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - Лобачова, Ірина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті досліджено проблему доцільності застосування комунікативної методики під час навчання іноземної мови; визначено основні принципи її використання; з’ясовано переваги і недоліки комунікативного методу. Запропоновано найефективніші вправи на комунікацію для розвитку та вдосконалення іншомовної комунікативної компетентності. У статті використано такі методи дослідження: порівняння, узагальнення, аналіз, що дало можливість проникнути в сутність окресленої проблеми та зробити обґрунтовані висновки про успішну іншомовну комунікацію студентів, спонтанності їхнього мовлення в навчальних ситуаціях, що максимально наближені до реальних.