РОЛЬ СИСТЕМНО-ІНТЕГРАЦІЙНОГО ПІДХОДУ В ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ ЛІНГВІСТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ - Рускуліс, Лілія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті з’ясовано поняття «підхід» та «підхід до навчання мови»; проаналізовано терміни «підхід» та «аспект» навчання; здійснено огляд класифікацій підходів до навчання; обґрунтовано доцільність урахування системно-інтеграційного підходу до формування лінгвістичної компетентності майбутніх учителів української мови; проведено лексикографічний аналіз дефініцій «система» та «інтегративний» як вихідних понять системно-інтеграційного підходу; репрезентовано систему мовознавчих дисциплін, що складають підсистеми, які, чітко взаємодіючи, репрезентують лінгвістичну науку, складність її будови, багатовимірність її аспектів; запропоновано схему системно-інтеграційного підходу.