ФОРМИ ТЕОРЕТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ДО ПОЗАУРОЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Андрощук, Ірина; Андрощук, Ігор (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті висвітлено проблему підготовки вчителів, зокрема вчителів трудового навчання, до позаурочної діяльності учнів. Наголошено на важливості теоретичної підготовки, що спрямована на формування й удосконалення системи знань майбутніх учителів трудового навчання та переведення їх в систему переконань. Зосереджено увагу на формах теоретичної підготовки студентів до позаурочної діяльності у закладах вищої освіти (бінарні, проблемні, інтерактивні лекції, лекція-прес-конференція, лекція-брифінг, лекція-візуалізація та ін.). Схарактеризовано особливості проведення лекційних занять в контексті підготовки студентів до позаурочної діяльності учнів.