КОМПОНЕНТНИЙ СКЛАД ПРИРОДОЗНАВЧОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ОСОБИСТОСТІ - Браславська, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті доведено, що компонентний склад природознавчої компетентності особистості є досить багатогранним. Встановлено, що визначені компоненти (усвідомлення предметних знань, вміння аналізувати матеріал, взаємодія з суспільним оточенням, вміння мислити просторово й комплексно, розуміння цінності знань про природу, самостійна дослідницька робота, загальна й інформаційна культура, здоров’язбереження, мотивація освітньої діяльності) закладають підґрунтя емоційних установок і ціннісних орієнтацій стосовно довкілля, що можуть застосовуватися у подальшій життєдіяльності особистості.