НАУКОВІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ЕСТЕТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Вишневецька, Марина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті визначено та проаналізовано сутність наукових підходів до формування естетичної культури майбутнього вчителя музичного мистецтва у процесі фахової підготовки. Для реалізації поставленої мети застосовувалися методи теоретичного та емпіричного дослідження (аналіз наукової літератури, синтез, систематизація, узагальнення). Аналіз наукових підходів дав змогу виокремити ті підходи, які є найбільш ефективними у процесі формування естетичної культури майбутнього вчителя музичного мистецтва, такі як: аксіологічний, культорологічний, герменевтичний, феноменологічний, компетентнісний. Поєднанню в освітньому процесі визначених нами наукових підходів присвячено багато праць, але на сучасному рівні потребує постійного удосконалення та широке поле подальших досліджень у даному напрямку.