СТУДЕНТИ ПОКОЛІННЯ Z: ПРОБЛЕМИ ОСВІТИ - Грицак, Наталія; Ісаєва, Олена (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті акцентовано увагу на питанні зміни психофізіологічних і когнітивних характеристик сучасної молоді, яка перебуває в інтенсивному цифровому просторі. Увиразнено стан, властивості, якості, мотивацію, переконання студента Z. Проаналізовано основні положення «теорії поколінь» В. Штрауса і Н. Хоува. Охарактеризована сутність кліпового мислення як нового алгоритму сприйняття та аналізу інформації, увиразнено основні ознаки кліпового мислення. Зосереджено увагу на ключових аспектах професійної підготовки студентів Z у цифрову добу. Подано педагогічні рекомендації, які сприяють покращенню організації навчально-пізнавальної діяльності сучасного студента.